هزارتوی تقسیم‌بندی باکس برید به زبان ساده

بافت موی باکسی یا باکس برید که در فارسی به اشتباه با نام‌های مکزیکی و برزیلی و… شناخته می‌شه، یکی از دسته‌های اصلی در بافت مو به حساب می‌آد. طوری که اگر بخوایم تمامی مدل‌های امروزی بافت مو رو به دو دسته مادر تقسیم کنیم، به دو بخش بافت موی کف سری و بافت موی باکسی می‌رسیم که سایر مدل‌ها رو در دل خودشون جا دادن. مشخصه اصلی بافت موی باکسی که اون رو از بافت کف سری کاملا متمایز می‌کنه، تعدد سکشن‌‌ها در تقسیم‌بندی‌ این بافته. به طور کلی در تقسیم‌بندی‌ بافت‌های کف سری، بیشترین اصطلاحی که با اون مواجه می‌شیم، کلمه لاینه اما در بافت‌های باکسی معمولا با واژه سکشن طرفیم.

تجربه شخصی من

به شخصه و پس از اجرای فرم‌های گوناگونی از بافت‌های باکسی به این نتیجه رسیدم که برای راحت‌تر شدن و خلاقانه‌تر شدن تقسیم‌بندی‌هام، به جای تمرکز روی تفاوت‌های این دو گروه از بافت‌ها، لازمه که به شباهت اون‌ها بیشتر توجه کنم.

در واقع هر نوع تقسیم‌بندی در بافت مو باید از ایستگاه لاین‌بندی بگذره و این چیزیه که دست‌کم در ایران کمتر به اون پرداخته می‌شه. در ادامه با ذکر مثال و توضیح روی تصاویر بافت‌های مختلف این مسئله رو بازتر می‌کنیم.


اهمیت لاین‌بندی اولیه

حتما برای شما هم پیش اومده که ببینید بافتکاری برای اجرای یک تقسیم فانتزی مثل تقسیم‌بندی لونه‌زنبوری یا مثلثی از شابلون استفاده کرده. روش دیگه‌ای هم که ممکنه دیده باشین اجرای دونه به دونه و چشمی تقسیم‌ها با معیار قراردادن یک تقسیم اولیه‌ست. در حالی که اگر با روش تقسیم‌بندی باکس برید بر مبنای لاین‌بندی آشنا باشیم، خیلی سریع‌تر و دقیق‌تر می‌تونیم به نتیجه دلخواه برسیم و از طرفی، انتقال و آموزش انواع تقسیم‌بندی‌های فانتزی برای بافت‌های باکسی راحت‌تر می‌شه چون در این روش برای انواع تقسیم‌ها، فرمول خاص خودشون رو خواهیم داشت.

من پیش‌تر طی یک مینی‌دوره غیرحضوری تقسیم‌بندی پانزده نوع باکس‌برید رو آموزش دادم و روش ایجاد تقسیم‌های ابداعی رو کاملا شرح دادم. در اون دوره توضیح دادم که لازمه قبل از سکشن‌بندی نهایی، تقسیم‌بندی یا لاین‌بندی اولیه‌ای انجام بشه که این تقسیم‌های اولیه بسته به نوع باکس برید به چند دسته کلی تقسیم می‌شن. در این مقاله هم به چند مورد از همین تقسیم‌های ابتدایی می‌پردازم.

 

درک تقسیم‌بندی اولیه

در اولین قدم برای درک بهتر مطلب به دو تصویر بالا نگاه کنید. اختلاف این دو تقسیم‌بندی کجاست؟ دقیقا تقسیم‌های عرضی. چیزی که فرم نهایی سکشن‌ها رو از هم متمایز کرده، حرکاتی بوده که با شانه در عرض سر شکل گرفته اما هر دو تقسیم‌بندی بر یک بستر سوار هستن و اون هم لاین‌های طولی و مستقیمی هستن که قبل از حرکات عرضی ایجاد شدن. پس یکی از راه‌های ایجاد تقسیم‌بندی‌های فانتزی استفاده از تقسیم‌های ابتدایی طولی روی سره

حالا به تصویر بالا نگاه کنید. در نگاه اول شاید پیچیده به نظر برسه اما همین تقسیم هم روی لاین‌های طولی سوار شده که در پاراگراف قبلی به اون پرداختیم. نکته تمایز این تقسیم‌بندی که به لونه زنبوری هم معروف شده، اینه که هر یک سکشن شش‌ضلعی حاصل کنار هم قرار گرفتن دو ذوزنقه‌ست که روی همون تقسیم‌های طولی ایجاد شدن

در تصاویری که در پاراگراف‌های بالا مقایسه و بررسی کردیم، فقط به تقسیم‌های ابتدایی طولی پرداختیم که بخش زیادی از تقسیم‌بندی‌‌ها روی همین بستر شکل می‌گیرن. اما مسئله تقسیم‌های اولیه در همین یک فرم خلاصه نمی‌شه. من همیشه به هنرجوهای خودم توصیه می‌کنم که از آموزش مدل به مدل دوری کنن و بافت مو رو به صورت ساختاری یاد بگیرن. در همین مقاله هم خواننده متوجه می‌شه که بعد از یادگرفتن تقسیم‌بندی‌های کلی، دیگه نیازی نیست که برای هر مدل جداگونه آموزش خاصی رو پشت سر بذاره. بلکه بعد از این حتا می‌تونه تقسیم‌های خاص خودش رو ابداع کنه. اما رسیدن به این نقطه نیاز به کمی تمرین و آشنایی بیشتر با نقاط مختلف سر داره.

چطور تقسیم‌بندی باکس برید رو تمرین کنیم؟

برای تمرین تقسیم‌بندی باکس برید نیازی نیست که مدام روی مو کار کنید. از یک سرمانکن بدون مو استفاده کنید. با استفاده از یک ماژیک خطوط کلی رو در جهت‌های مختلف روی سر ایجاد کنید. به عنوان مثال، طولی، عرضی، اُریب و …

حالا بستر ابتدایی شما برای تقسیم کل سر فراهم شده. با ایجاد خط‌هایی که خطوط اولیه رو قطع کنن، سعی کنید تقسیم‌بندی مورد نظر خودتون رو شکل بدید و در نهایت کل سر رو سکشن‌بندی کنید. برای تسلط بیشتر روی انواع تقسیم‌بندی‌های ساده و فانتزی می‌تونید تعداد سکشن‌ها رو در هر تقسیم بشمارید و یادداشت کنید

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *