آخه من شنیدم بافت مو باعث ریزش مو میشه. راسته که میگن با بافت نمیشه حموم رفت؟ بعد از بافت باید کچل کنم دیگه، درسته؟
به عنوان یک بافتکار بعد از شنیدن هر کدوم از این جملهها، یک بار سکته ناقص میزنم. اما واقعا موضوع چیه و این باورهای نادرست ریشه در کجا دارن؟
جدای از این که شغل من ایجاب میکنه روزانه اطلاعاتی رو در اختیار مراجعین خودم بذارم، خودِ این حرفه انقدر گسترش پیدا کرده که افراد با کمی توجه به راحتی متوجه میشن، بخش زیادی از چیزهایی که در مورد بافت مو شنیدن درست نیست. جوانان و نوجوانان روزی نیست که آرتیست یا ورزشکار مورد علاقه خودشون رو نبینن. در چنین موقعیتی براشون سوال پیش میآد که اگر این استایل انقدر محدودیت و مضرات داره، پس چطور میشه که فوتبالیستی مثل «رافینیا» توی هر مسابقه با بافت کف سری حاضر میشه؟ یا چطوره که رپری مثل «تراویس اسکات» یا یوتوبری مثل «پوتک» همیشه با بافت توی اجراهاشون حاضر میشن؟
واقعیت اینه که بافتن مو از قدیم به عنوان یکی از راههای مراقبت از مو مورد استفاده قرار میگرفته و اگر درست انجام بشه، اتفاقا فواید زیادی هم برای مو داره. اما مثل هر رشته دیگهای دستخوش یک کلاغ و چهل کلاغ مردم کوچه و بازار قرار گرفته و در نبود اطلاعات تخصصی، یک سری گزاره زرد و نادرست درباره این استایل مو به وجود اومده. در این مقاله سعی داریم به باورهای غلط پیرامون بافت مو بپردازیم و پاسخهای روشنی برای سوالات علاقمندان به این استایل ارائه بدیم پس تا انتها همراه باشید.
بافت مو و سلامت موها

آیا بافت مو باعث ریزش موها میشه؟ این یکی از پرتکرارترین سوالات در زمینه کاری ماست. سوالی که تقریبا هر روز بهش بر میخوریم. پاسخ روشن و تفصیلی این سوال اینجاست:
با مطالعه چند مقاله جدید متوجه میشید که انسان روزانه بین ۵۰ تا ۱۰۰ تار موی خودش رو از دست میده. این اختلاف عدد به دلیل جنس و ضخامت مو در افراده که در ریزش طبیعی هر فرد تاثیر دارن. با توجه به این توضیح میفهمیم که چرخه ریزش و جایگزینی موها تا ۱۰۰ تار مو در روز، یک چرخه طبیعیه و در دسته ریزش مو قرار نمیگیره. اما چرا سوال ابتدایی برای افراد به وجود میاد؟
کسانی که تجربه یک بار بافت مو رو داشتن و حداقل دو روز اون رو نگهداری کردن، میدونن که بعد از بازکردن بافت، مقداری تار موی جداشده از سر از دل بافت خارج میشه. این تارهای مو در واقع همون تعداد ۵۰ تا ۱۰۰ عددی هستن که در این مدت ریختن و جایگزین اونها هم روی سر در اومده اما چون در محیط بسته بافت بودن، فرصت خارج شدن از شاخه بافت رو پیدا نکردن و حالا بعد از بازکردن بافت خودشون رو نشون دادن. البته در بعضی موارد هم دیده شده که به دلیل کشش بیش از حد موها توسط بافتکار، ریشه موی مشتری ضعیف شده و برای مدتی مقدار ریزش موها بعد از بازکردن بافت افزایش داشته اما این یک استثناست نه یک اصل کلی پس حتما در انتخاب بافتکار دقت کافی به خرج بدید.
شست و شوی بافت مو

شست و شوی بافت مو
آیا میتونم با بافت موهام رو بشورم؟ از دیگر سوالات پرتکراری که روزانه باهاش مواجه میشم همین سواله. نکتهای که من به تجربه متوجه شدم اینه که افراد فکر میکنن حتما باید در زمان شستشو به تارهای مو چنگ بزنن در حالی که شستشوی درست سر اصلا این طور نیست. بهترین حالت شستشوی سر اینه که پوست کف سر تا حدودی شسته بشه و پاکسازی تارهای مو رو به خود شامپو واگذار کنیم. بهترین حالت برای شستن تارهای مو، زمان آبکشیه که خودشون در برخورد با آب و کف تمیز میشن و اصلا نیازی به چنگ زدن نیست. حالا برگردیم به بحث خودمون. زمانی که بافتی روی سر دارید، چه کف سری و چه باکسی، پوست سر شما در دسترسه و به راحتی با کمی شامپوی رقیقشده و ماساژ نوک انگشتها قابل شستشوئه. شاخههای بافت هم با کف حاصل از شست و شو کاملا تمیز میشن و تنها نکته مهم، آبکشی مناسبه تا کف شامپو به طور کامل از سر خارج بشه. برای خشکشدن سر هم بهترین حالت، خشکشدن در دمای محیطه اما اگر عجله دارید سشوار هم در صورتی که از راه دور یا همراه استفاده بشه، گزینه مناسبی به حساب میاد . توصیه میکنم در صورت امکان از یک «دورگ» در زمان سشوارکردن استفاده کنید تا هر چه بیشتر جلوی وزشدن موها رو بگیره.
تفاوت بافت مو و دردلاک

یکی از سوالاتی که کمتر از دو سوال قبلی بهش بر میخورم اینه که آیا باید بعد از بافت موهام رو بتراشم یا ماشین کنم؟ یا این که از من میپرسن لازمه برای بازکردن بافتهام بیام پیش خودتون؟ اینجا باید به این موضوع اشاره کنم که بافت مو مقولهای جدا از دردلاکه و این دو کار با هم تفاوت های آشکاری دارن. مهمترین تفاوت بافت و دردلاک در استفاده از الگوهای مشخصه. به طور کلی ما هر جا صحبت از بافت مو میکنیم، داریم در مورد رشته موهایی میگیم که با یک الگوی مشخص کنار هم بافته شدن و برعکس همون ترتیب هم قابلیت بازشدن دارن. هرچند که برای بازکردن بافتهای نصبی مثل آفرو یا دندون موشی لازمه که به بافتکارتون مراجع کنید اما بخش زیادی از بافتها رو میتونید خودتون در زمان کمی به راحتی باز کنید.
اما این که برخی افراد بر این باورن که باید بعد از بافت موی خودشون رو بتراشن به خاطر اشتباه گرفتن بافت مو با گونهای از دردلاکه که به دلیل گره خوردن تارهای مو با هم قابلیت ریموو یا بازشدن نداره. که معمولا این روش هم در ایران خیلی کم و به خواست شخص مشتری انجام میشه.
ماندگاری بافت مو

ماندگاری بافت مو چقدره؟ سوال خوبیه، جواب خوبی هم داره اگر حوصله کنید. به طور کلی اگر بخوام توضیح بدم، ماندگاری بافتهای باکسی حدود یک ماه و بافتهای کف سری ده روز تا دو هفته هستن اما عواملی هستند که باید در مورد ماندگاری بافت مو بدونید.
اولین چیزی که باید همه بدونیم اینه که بافت مو به طور خودکار باز نمیشه پس میتونه تا مدتها روی سر بمونه. پس چرا ما بافتمون رو باز میکنیم؟ میرسیم به دومین مورد که مسئله رشد ریشههاست. از مهمترین عواملی که باعث شلشدن یا به هم خوردن ظاهر انواع بافتها میشه، رشد ریشه در موهاست. در بافتهای کف سری رشد ریشه باعث شلشدن پایههای بافت میشه و در بافتهای باکسی باعث میشه که ریشه شاخهها بدون بافت جلوه کنه و ظاهر خوبی نداشته باشه. عامل دیگهای که در ماندگاری بافت تاثیر زیادی داره، استفاده کردن یا نکردن از موهای اضافه دوسربازه؛ چیزی که شاید کمتر کسی به اون بپردازه. موهای دوسرباز یا همون موهای مصنوعی که در کار ما استفاده میشن، طول زیادی دارن و اساسا هر چقدر قد موها بلندتر باشه، عمر بافت هم بیشتر میشه. موهای دوسرباز با قد بلندی که دارن، وقتی در کنار هم در بافت استفاده میشن، موهای طبیعی رو در دل خودشون کاور میکنن. در نتیجه شما میبینید که با گذشت چندین روز، علاوه بر این که ریشهها رشد داشتن و پایهها کمی شل شدن، اما همچنان ظاهر بافت مرتب و تمیزه. حالا که در مورد قد مو صحبت کردم بهتره در مورد طرح بافت هم نکاتی رو بگم. طرح بافت و قد مو دو عامل اساسی در اجرا و ماندگاری بافت مو به حساب میان. به طور کلی هر چقدر موی بلندتر و تقسیمبندیهای ریزتری داشته باشیم، بافت موندگارتری رو هم خواهیم داشت. نکته تکمیلی که در این قسمت لازمه اضافه کنم اینه که اصلا توصیه نمیکنم طرحهای کفسری ژورنالی با تقسیمبندیهای خیلی ریز رو برای بیش از دو روز روی سر نگه دارید چون باعث ایجاد فشار در قسمت ریشه موها میشه.
نتیجهگیری
در پایان این مقاله دوست دارم برای خواننده این مطلب جا افتاده باشه که برای رسیدن به اطلاعات درست در هر زمینهای به متخصص اون رشته رجوع کنه یا خودش از منابع معتبری تحقیق کنه. شما عزیزان هم در صورتی که قصد انجام بافت مو دارید، قبلش میتونید به سادگی از طریق شماره و لینکهای ارتباطی که در سایت اومده، با من در تماس باشید و رایگان و تخصصی مشاوره دریافت کنید.