دردلاک استایل خاص

دردلاک استایلی کهن، خاص، اسطوره ای

دردلاک که به طور خلاصه با نام‌های درد و لاک هم شناخته می‌شه، به رشته‌موهای ضخیمی گفته می‌شه که از تنیده‌شدن تارهای مو در هم شکل گرفته باشن. دردلاک با روش‌های مختلفی اجرا می‌شه که از جمله اون‌ها می‌شه به قلاب زدن، رول کردن با دست، شانه‌کشی معکوس و دردلاک با اسفنج اشاره کرد.

ریشه واژه دردلاک

تاریخچه مشخصی از نام دردلاک در دست نیست اما عده‌ای اون رو متعلق به جنبش راستافاری می‌دونن که در سال ۱۹۵۹ در اشاره به ترس یا ترس از خدا ابداع کردن.
در منابع دیگری ادعا شده که ریشه واژه dredlock به زمان تجارت برده برمی‌گرده. وقتی که سیاه‌پوستان از کشتی‌های حمل برده‌ها پیاده می‌شدن، به دلیل این که ماه‌ها در وضعیت بد و غیربهداشتی قرار داشتن، سفیدپوستان موهای گره‌خورده اون‌ها رو مات، وحشتناک(dreadful) توصیف می‌کردن. دردلاک در زبان‌های مختلف نام‌های دیگری هم دارد.

تاریخچه

در مورد تاریخ پیدایش دردلاک، با توجه به این که در هر گوشه‌ای از زمین و در فرهنگ‌های مختلف می‌شه ردی از این استایل مو رو پیدا کرد، در این مطلب نمی‌شه خیلی به تفصیل صحبت کرد اما به طور خلاصه، در آفریقا، علاوه بر این که در مصر باستان، استفاده از کلاه‌گیس‌های لاک‌شده مرسوم بوده، لاک‌کردن مو در اقوام شرق، مرکز، غرب و چنوب آفریقا انجام می‌شده. در آمریکا کاهنان آزتک علاوه بر استفاده از جامه‌های بلند سیاه،  موهای خودشون رو دست‌نخورده بلند می‌کردن و اجازه می‌دادن که موها به طور طبیعی گره بخورن. در اروپا و در یونان امروزی، نقاشی‌های دیواری استفاده از فرمی شبیه دردلاک رو در ۱۵۰۰ سال قبل از میلاد نشون می‌دن. در لهستان امروزی و در شرق اروپا هم مدلی از مو شبیه به دردلاک که معمولن آلوده به شپش هم بوده رواج داشته که به باور مردم اون زمان از بیماری جلوگیری می‌کرده

دردلاک در قرن بیستم تا به امروز

 

در دهه ۱۹۷۰، با فراگیری کنسرت‌های رگی بین مردم امریکا و بریتانیا و آشنایی بیشتر اون‌ها با فرهنگ‌ها و سنت‌های جامائیکایی و آفریقایی از جمله دردلاک، استفاده از این استایل در جوامع غربی رواج پیدا کرد. با پیشرفت جنبش راستافاری و گسترش فرهنگ هیپی که اسم خودش رو از کلمه آفریقایی- آمریکایی هیپ گرفته بود، دردلاک هم به عنوان یک نماد فرهنگی و مبارزاتی تبدیل شد که علیه مد روز و استانداردهای زیبایی غربی مورد استفاده قرار می‌گرفت. در اروپا هم بعد از مهاجرت صدها جامائیکایی و دیگر مردم کارائیب به مراکز شهری لندن، بیرمنگام، پاریس و آمستردام، به تدریج جوامع جامائیکایی و رستاها به وجود اومدن که تاثیر بسیار زیادی رو هم روی سیاه‌پوستان اروپا و هم سفیدپستان داشتن. در نهایت به لطف موسیقی و تاثیرات فرهنگی باب مارلی و بعد از اون، سایر بازیگران، ورزشکاران، رپرها و دیگر افراد معروف، دردلاک کاملن جای خودش رو در جوامع غربی باز کرد.

دردلاک در ایران

 

دردلاک در ایران که تا پیش از دهه نود، بیشتر تحت تاثیر سبک‌های هندی و نپالی این استایل بود، در سال‌های اخیر بیشتر به سمت سبک‌های روسی و آفریقایی تمایل پیدا کرده و معمولن با الیاف مصنوعی که دور موهای طبیعی پیچیده می‌شن اجرا می‌شه تا به سلامت موی افراد رو به خطر نندازه. از مزیت‌های دردلاکی که امروزه در ایران رواج داره اینه که قابلیت بازکردن داره و می‌شه در هر زمانی موها رو به فرم قبلی خودشون برگردوند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *