طی این مدتی که در حرفه بافت مو مشغول به کار هستم، تو سایتهای زیادی تبلیغ کردم. به تناسب مخاطبین هر سایت، واکنشهای جالبی هم از سمت مردم دیدم که بعضی از اونها حسابی من رو به فکر فرو بردن. مثلن برام پیش اومده که یک شخص سنتی و مذهبی بهم حمله کرده، چرا چون به باور اون من دارم آدمها رو منحرف و قرتی میکنم. اصلن همین سرچهای گوگل رو اگر در نظر بگیریم، خیلی سریع متوجه میشیم که بافت مو هم مثل بسیاری از چیزها به دو بخش دخترونه و پسرونه تقسیم شده اما واقعن بافت مو دخترونهس یا پسرونه؟
مسئله زیباییست

این که مرزهای جنسیتی تا حدود زیادی از بین رفتن و این که درون هر انسانی یک زن و یک مرد توامان وجود دارن، بارها گفته شده اما کماکان میبینیم برچسبهای دخترانه و پسرانه یا زنانه و مردانه در جامعه تکرار میشن. فارغ از این که با این نوع تفکیک جنسیتی موافق باشیم یا مخالف، نمیشه نقش زیباییشناسی رو در این نامگذاریها نادیده گرفت(در نظر داشته باشید که از دلایل اصلی پیدایش بافت مو، وجه کاربردی اون بوده برای جمعشدن موها حین کار در مزرعه و…) به عنوان مثال اگر بافت موی کف سری رو در نظر بگیریم که پیشتر در مقالهای جداگونه به انواع مدلهاش پرداختیم، میبینیم که نود درصد از بعضی مدلها فقط روی سر خانومها اجرا میشن. علاوه بر این، بررسی سلیقه مردمی در یک جغرافیای خاص، خودش نشون میده که چه نوع بافتهایی در چه کشورهایی بیشتر طرفدار دارن.
جغرافیا و سلیقه مردم

اگر از علاقمندان بافت مو باشید، حتمن تا امروز متوجه شدید که دخترهای ایرانی خیلی به بافتهای ریسه مهره علاقه دارن. این نشون میده که هر منطقهای سلیقه خاص خودش رو داره. به عنوان مثال در کشورهایی که بافت موی مدرن جای خودش رو پیدا کرده، همیشه طرحهای گوشهدار و زیگزاگی بین پسرها محبوبتر هستن در حالی که فرمهای قوسدار و دماسبی بین خانومها از محبوبیت بیشتری برخوردارن. در زمینه سایر بافتهای نصبی مثل بافت موی آفرو هم میبینیم که در کشوری مثل روسیه، برای هر دو گروه خانومها و آقایون، این بافت اجرا میشه. اساسن چون هدف از انجام بافت آفرو، تجربهکردن یک استایل موی فره، اصل کار یک چیز غیرجنسیتی به حساب میآد اما با توجه به گرایشات مختلف افراد میبینیم که عدهای آفروی بلند رو دوست دارن و عدهای کوتاه. بعضی فرهای تند رو میپسندن و برخی فرهای ملایم.
تجربه من

شاید اگر مخاطب این متن تجربیات خود من رو به عنوان یک «پسر بافتکار» در «کشور ایران» در «منطقه خاورمیانه» بشنوه، خیلی راحتتر بتونه نگاهش به حوزه بیوتی رو به یک نگاه غیرجنسیتی تغییر بده. چرا میگم تغییر بده چون هر روز تعداد تماسهای آقایونی که از من خدمات سالنهای زنونه رو میخوان بیشتر میشه (منظورم اینه که افرادی با صدای مردونه تماس میگیرن) و این یعنی تقاضا در حال شکلگیریه. همون طور که خدمات ناخن و پدیکور در سالنهای مردانه شروع به کار کردن، به زودی شاهد آغاز به کار سایر لاینهای حوزه بیوتی در سالنهای مردانه خواهیم بود. البته که سالنهای زنانه هم باید در زمینه خدمات پسرونه مثل انواع کوتاهی خودشون رو آپدیت کنن.
آینده سالنهای زیبایی در ایران

سرعت بالای شکلگیری تقاضا این رو میرسونه که هر چقدر سالنهای زیبایی بتونن سریعتر گرایشات مختلف انسانی رو بپذیرن، راه رو برای پیشرفت خودشون هموارتر میکنن. چیزی که مشخصه اینه که در آیندهای نه چندان دور، سالنهای زیبایی زنانه و مردانه ایران هم مثل بسیاری از سالنهای زیبایی کشورهای غربی در هم ادغام میشن و در این نقطه، تخصص افراد و کیفیت کارشونه که تبدیل به فاکتور رقابت سالنهای زیبایی میشه. در چنین بازاری دیگه خیلی جایی برای اون پسری که در بایوی پیج اینستاگرامش مینویسه «فقط خدمات آقایان» یا خانومی که مینویسه «ورود آقایان ممنوع» نمیمونه.